Droge en Natte Ogen

Wat zijn droge ogen ?

Droge en Natte Ogen

Droge ogen is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door onvoldoende bevochtiging en smering van het oogoppervlak . Als gevolg hiervan kunnen de ogen gaan steken, branden, of slijm afscheiden. Onze ogen gaan hierdoor tranen, maar deze tranen lossen het probleem niet op. Waardoor er mogelijk een overmatige traanproductie het gevolg is: natte ogen.

Droge ogen zijn, simpel gezien te veel of te weinig tranende ogen. De oorzaak van droge en natte ogen kan heel complex zijn en ook meerdere of verschillende oorzaken hebben. Het is goed te weten dat de traanlaag microdun is en bestaat uit drie lagen. Een mucinelaag die de waterlaag helpt te kleven aan het hoornvlies. Een waterige laag met eiwitten en elektrolyten die zorgt voor de gezondheid van het oog en de bescherming van de hoornvlies. En een vetlaagje dat voorkomt dat de onderliggende waterlaag te snel verdampt.

De oogleden zijn heel belangrijk omdat zij tussen 6.000 en 10.000 keer per dag over het oog knipperen en ervoor moeten zorgen dat er een gelijke verdeling van het traanfilm op het hoornvlies komt. Ook belangrijk in de oogleden zijn de klieren van Meibom. Dit zijn kleine talgkliertjes die een belangrijke rol spelen in de vorming van het vetlaagje van het traanvocht. Deze kliertjes kunnen verstopt raken wat permanente droge ogen als gevolg heeft.

Een optimaal traanfilm is belangrijk voor comfort, scherp kijken en een gezond oog. Wanneer het microdunne traanlaagje wordt verstoord, ontstaan er vaak irritante oogklachten.

Net zo belangrijk als een regelmatig bezoek aan de tandarts, is het ook belangrijk dat een droge ogen specialist uw oogleden en traansysteem checkt en helpt te onderhouden.

Heb je last van droge of juist natte ogen, je mag een afspraak maken gaan we samen kijken hoe we dit kunnen oplossen.

http://www.svenvoorogen.nl/contact-of-afspraak