De allerkleinste leesbril ter wereld

Multifocale Lenzen

De allerkleinste leesbril ter wereld

Een helder verhaal over multifocale lenzen. Iedereen die voor veraf én voor dichtbij een andere sterkte nodig heeft, kent het: bril-op, bril-af. Behoorlijk onhandig. Natuurlijk kunt u dan kiezen voor een multifocale bril. Dat is even wennen, maar die vervelende 'brillenswitch' is dan in elk geval niet meer nodig. Maar hoe zou u het vinden om niet meer afhankelijk te zijn van een bril? Denk dan eens aan multifocale contactlenzen!

Rondom leesplezier Multifocale contactlenzen hebben voordelen ten opzichte van een multifocale bril. Met een multifocale bril moet u naar beneden kijken om bijvoorbeeld een boek te lezen. Bij multifocale contactlenzen kijkt u door meerdere sterktes tegelijk. U hoeft uw hoofd dus niet meer te bewegen om op verschillende afstanden scherp te zien. Nog een voordeel: u kunt nu ook boven uw hoofd scherp stellen; bijvoorbeeld de prijzen van producten op het bovenste schap in de supermarkt lezen. De lenzen zorgen ervoor dat hetgeen waar u naar kijkt, scherp is.

Hoe werken multifocale contactlenzen? Met multifocale contactlenzen kunt u op alle afstanden scherp zien. De lens bevat voor iedere afstand een andere sterkte. U kijkt daardoor altijd door meerdere sterktes tegelijk en uw hersenen filteren automatisch het scherpste beeld eruit, welke kant u ook opkijkt. U ziet dus meteen goed.