Droge en Natte Ogen

Wat zijn droge ogen ?

Droge en Natte Ogen

Droge ogen is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door onvoldoende bevochtiging en smering van het oogoppervlak . Als gevolg hiervan kunnen de ogen gaan steken, branden, of slijm afscheiden. Onze ogen gaan hierdoor tranen, maar deze tranen lossen het probleem niet op. Waardoor er mogelijk een overmatige traanproductie het gevolg is: natte ogen.

Orthoptie

Orthoptie

Orthoptie wil zeggen ‘recht kijken’. Een goede samenwerking tussen de ogen is de basis voor een rechte oogstand. Door een rechte oogstand kunnen beide ogen zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Als er iets mankeert aan de samenwerking tussen de ogen of aan d

Optometrie

De optometrist levert oogzorg op maat. Hij houdt zich bezig met de zorg voor het oog in de ruimste zin van het woord. Sven voor Ogen beschikt daarvoor over de beste apparatuur. Tot de taken van de optometrist behoren:

Sven bekent kleur

ML-kleurenfilters

ML-kleurenfilters helpen u makkelijker te lezen. Als we lezen, moeten we in hoog tempo een enorme hoeveelheid visuele prikkels verwerken. Daar hebben veel kinderen, volwassenen en dyslectici moeite mee. Bij lezen en taal zijn maar liefst 17 hersengebieden betrokken (de meeste hiervan liggen in de linker hersenhelft).